Centrul de presă

Seminar internațional cu participarea SRL „Ialoveni Gaz”

      În perioada 23-26 ianuarie 2020 în or. Ivano-Francovsc, Ucraina, a fost desfășurat un seminar internațional cu participarea reprezentanților din Republica Moldova și Ucraina. Inițiativă desfășurării acestui seminar a venit din partea Sindicatului din ramura de petrol și gaze „Укрнафтогаз” în colaborare cu Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice (FSCRE).  În cadrul acestei vizite au fost abordate subiecte ce țin de securitatea muncii salariaților implicați în procesul de transportare și deservire a rețelelor de gaze. SRL „Ialoveni Gaz” la acest seminar a fost reprezentată de către domnul – Director Ruslan SACA.

       Delegația SA ”MOLDOVAGAZ” a fost formată din specialiști și directori ai întreprinderilor afiliate (SRL „Chisinău-gaz”, SRL “Bălți-gaz”, SRL „Ialoveni-gaz”, SRL „Orhei-gaz” și SRL „Moldovatransgaz”) care au efectuat o vizită de lucru în regiunea ucraineană Bogorodcianî, la obiectul Direcției de stocare a gazelor naturale a unei filiale din cadrul companiei SA „Uctransgaz” și anume la întreprinderea ,,Operator depozitelor subterane a gazelor naturale al Ucrainei”, și la Direcția de producere teritorială al gazoductelor magistrale Bogorodcianî a companiei “Operator sistemului de transport gaze din Ucraina”.

       În decursul vizitei, reprezentanții delegației din Republica Moldova au făcut cunoștință cu obiectele importante din infrastructura de gaze naturale din statul vecin și anume, „Depozitul Subteran de Stocare al Gazelor Naturale”, cu o capacitate de 3,4 mlrd. de metri cubi și o unitate de producere, considerată una dintre cele mai mari din sistemul de gaze al Ucrainei, care cuprinde 4 stații de comprimare cu capacitatea totală de 110 mlrd. metri cubi de gaze naturale pe an, care asigură tranzitul de gaze naturale în statele europene cât și în Republica Moldova.

       În decursul vizitei au fost discutate perspectivele de colaborare reciprocă dintre întreprinderile din sistemul gazelor naturale ale ambelor state.