Centrul de presă

Laboratorul metrologic – modernizat

Laboratorul metrologic al întreprinderii SRL „Ialoveni Gaz”, situat pe teritoriul filialei „Anenii Noi Gaz”, este modernizat fundamental. Au fost efectuate reparații capitale ale edificiului, rețelelor electrice și sistemului de ventilare, ceea ce permite asigurarea funcționării corecte a laboratorului și a îmbunătățit substanțial condițiile de munca ale angajaților. Totodată, sunt achiziționate standuri noi pentru montarea contoarelor, generatoare de flux de aer, organe de reglare a acestuia, fitinguri și alt echipament, precum și calculatoare cu soft specializat.

Capacitatea de verificare a laboratorului constituie până la 120 contoare zilnic sau cca 30 de mii anual. Verificarea metrologică poate fi efectuată pentru diferite modele ale dispozitivelor de măsurare a consumului de gaze – contoare cu membrană, contoare industriale de gaz cu rotor, turbină și ultrasunet, precum și manometre cu ac. Prețurile variază de la 38,41 lei până la 508,49 lei (cu TVA) în funcție de modelul contorului. Perioada de valabilitate a buletinului de verificare constituie 5 ani pentru contoarele de uz casnic și 2 ani pentru cele industriale.

Laboratorul deservește consumatorii întreprinderilor SRL „Ialoveni Gaz” și SRL „Ștefan-Vodă-gaz”, precum și ale filialelor acestora. Lucrările de renovare au durat cca 2,5 luni. Laboratorul a început activitatea sa în anul 1998, ceea ce și a condiționat necesitatea modernizării.

Până la modernizare:

După modernizare: